• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar

Viatjar amb nens

  • Presentació: la nostre petita família
  • Sortides
    • Aitona; Segrià
    • Salt del Mir; Osona
    • Jaciment de Fumanya; Berguedà
  • Escapades
    • França: Le Barcarès. Un bonic poble de Nadal
    • França: Regió de Lot i Quercy
    • Roma
  • Viatges
    • Illes Feroe
    • Oman
    • Emirats Àrabs
    • Bretanya Francesa
    • Malta
    • Montenegro
    • Cuba
  • Països
    • Oman
    • Illes Feroe
    • Dinamarca
    • Emirats Àrabs Units
    • França
    • Itàlia
    • Malta
    • Montenegro
    • Cuba
      • Preparació del viatge a Cuba i dades pràctiques
  • Contacte

Quatre dies a Roma en família

24/04/2019 By Anna Deixa un comentari

Índex de continguts

  • 1 Escapada familiar de gairebé quatre dies
    • 1.1 Dia 1: Arribada a Roma, un dia molt ben aprofitat!!
    • 1.2 Dia 2: Passejant pel centre de Roma
    • 1.3 Dia 3: Roma amb bus turístic
    • 1.4 Dia 4: Matí al Coliseu i retorn a casa

Escapada familiar de gairebé quatre dies

Dia 1: Arribada a Roma, un dia molt ben aprofitat!!

Aquesta escapada l’ha escollit l’Iu, nosaltres ja vam visitar Roma en el 2009 sense nens, però a l’escola estan estudiant Itàlia i com que té molt interès per saber els llocs on ha estat i els països, vam creure que podia ser interessant visitar algun dels llocs que estudiava, i li vam dir que escollís ell entre Roma, Venècia i Pisa, i Roma va ser l’escollida, així que nosaltres encantats de tornar-hi amb ells.

En aquesta ocasió volem amb Ryanair, tot i que no és la millor companyia, tenia uns horaris de vols que se’ns adaptaven millor a les nostres necessitats.

Avui ens toca matinar, perquè el vol d’anada surt de Barcelona a les 9.00h del matí, així que a les 7.30h ja em de ser-hi, per tant, són les 5.30h i ja toca el despertador. La durada del vol és de dues hores.

Esmorzant a l’aeroport amb unes cares de son !!
Que bé que va la cinta dels aeroports, s’ho pasen pipa!

Arribem a Roma, però sense haver planejat gairebé res del viatge, el fet d’haver-hi estat i de l’ho ocupats que em estat darrerament ha fet que no haguem dedicat massa temps a planejar l’escapada, de fet, l’objectiu d’aquesta escapada és el de gaudir junts d’aquests dies per Roma.

Recollim maletes, i ens dirigim a l’estació d’autobusos de la T3, per anar a buscar l’autobús de Terravision que ens durà directe a l’estació de Termini. Els bitllets ja els havíem comprat per internet, així que quan localitzem el número de parada d’on surt ens posem a la cua que ja hi ha. Validem els bitllets i per allà a quarts de dotze sortim. Podeu consultar com arribar al centre de Roma des de l’aeroport de Fiumicino aquí (Quan acabi el post)

Cua per entrar a l’autobus de Terravision que ens durà al centre de Roma

Com que em matinat els nens s’adormen a l’autobús, i això que el trajecte no és precisament tranquil, l’autobús va ràpid i els camins i carrers de Roma no són els més ben condicionats, tot i els vots i frenades, els nens fan un bon cop de cap. Just a l’arribada a l’estació de Termini trobem una zona de restaurants, és perfecte, perquè ja tenim gana i ens va genial, així que comprem unes hamburgueses i frankfurts pels nens i dinem tot descansant.

Seguidament, comprem a la mateixa estació (en una botiga-estanc) els bitllets de serveis públics (metro i bus) vàlid per les pròximes 24 hores, el preu és de 7€ els adults i els nens gratuït. Agafem el metro a Termini, la línia vermella direcció Laurentina, només tenim dues parades fins el Coliseu, on baixarem per anar fins el nostre apartament, Appartamenti MarcoAurelio49, molt a prop del Coliseu, i la veritat que molt molt recomanable. Ha estat genial gaudir de les vistes al Coliseu cada vegada que marxàvem o tornàvem cap a l’apartament. Hi hem estat com a casa, molt net, nou, i amb una decoració molt xula. El servei també ha estat molt bo, l’únic inconvenient però és que estàvem en un quart pis sense ascensor.

Camí de l’apartament

Arribem a l’apartament fem el registre d’entrada i aprofitem per relaxar-nos i descansar una estona abans de sortir a passejar.

Una passada de banyera, realment no vam poder esperar….

Ja apunt decidim anar a visitar la zona més propera que tenim, així que anem a buscar l’autobus públic (el 81) perquè ens porti fins el Circo Massimo i la Bocca de la Verità. De camí passem per una gelateria, que ens convida a berenar uns gelats, i la veritat és que hem de provar els famosos gelattos de Roma.

De camí a la parada d’autobús

Parem a la Piazza Anastasia i ens acostem al Circo Massimo, situat entre els monts Aventino i Palatino, era un recinte allargat en el que se celebraven els jocs públics, carreres de carros i diferents espectacles, amb una capacitat per 300.000 espectadors. Avui en dia, cal molta imaginació per entendre com era, només queda una gran esplanada.

Vistes al Circo Massimo

Des del Circ màxim anem cap a la Bocca de Verità, hi fem mitja hora de cua però val la pena per poder veure-la, sobretot, tenint en compte, la il·lusió que té l’Iu per veure aquesta pedra de marbre que segons diuen cal posar la mà a la seva boca i veure a qui mossega per dir mentides!! Però com diu ell “com que no dic mentides no em mossegarà” jejeje. Una parada curiosa per als nens. Aquesta peça la trobareu en el porxo de l’Església de Santa María de Cosmedin.

Des d’aquí tornem a agafar l’autobús que ens portarà a la Via Teatro Marcello, just al costat de l’escalinata que condueix a la Piazza Campidoglio, un dels principals focus turístics de la ciutat, on hi ha l’edifici de l’ajuntament i els Museus Capitolins.

Escales d’accés a la Plaça Capitolina

També és un lloc concorregut perquè entre el Palazzo Senatorio i el Palazzo Nuovo hi ha l’escultura de la mítica Lloba Capitolina que forma part de la llegenda de Rómulo i Remo.

Després de la visita a Roma del emperador Carlos I l’any 1536, el Papa Pablo III Farnese va quedar avergonyit de l’aspecte de la muntanya Capitolina així que va encarregar a Miguel Ángel el disseny d’una nova plaça orientada cap a la Basílica de Sant Pere, i que constituïa el centre polític de la ciutat en aquella època: la Plaça del Campidoglio o Plaça del Capitoli.
En el centre de la plaça es va instal·lar l’estàtua eqüestre de Marco Aurelio realitzada en bronze (la que hi ha és una fidel reproducció).

Escultura Lloba Capitolina

Des d’aquí ens acostem al mirador amb vistes a les restes de l’antic Foro Romà i Palatino, que era la zona on es desenvolupava la vida pública i religiosa de l’antiga Roma; la política, la justícia, el comerç, la vida social i el culta als deus. El Foro Romà és una visita obligada, però nosaltres vam descartar de veure amb els nens, però perquè ja hi havíem estat, sinó recomanem que es visiti per entendre cada monument: les basíliques, temples, la Curia del Senat, la Tribuna d’oradors, etc. I tot i que avui en dia costa d’interpretar es bonic veure i imaginar com era l’antiga vida romana.

Vista als Foros Imperials, des d’un mirador ubicat darrera la Plaça del Capitoli
Vistes al Foro Romà

Us deixo una foto que vaig trobar en una pàgina d’internet i que ens va ser útil per entendre l’antic conjunt monumental i les zones per visitar.

Foro Romano - mapa general de la zona

Una curiositat que vam llegir, és que a l’àrea en el que es troba el Foro en els seus inicis va ser una zona pantanosa. En el segle VI a.C. l’àrea va ser drenada mitjançant la claveguera Màxima, un dels primers sistemes de clavegueram del món. Des d’aquí vam baixar cap el Foro de Trajà, amb el seu mercat i la Columna Trajana.

Foro Trajà

Ja ben cansats decidim anar cap a l’apartament a sopar i descansar que avui és un dia llarg. Tornem amb bus fins a la Via Labicana, a uns 500 metres de l’apartament.

A menys de 10 minuts de l’apartament

Dia 2: Passejant pel centre de Roma

El pla d’avui és dedicar el dia a visitar el centre de Roma tot passejant, per descobrir alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat: la Fontana di Trevi, la Piazza Spagna i la Piazza del Popolo, el Panteó d’Agripa i la Piazza Navona.

El nostre guia particular

Amb el bus de nou i des de la parada de Laurentina amb el 81 arribem fins la Fontana de Trevi, que ha estat el motiu principal d’aquesta escapada a Roma, i és que l’Iu, coneixedor de la llegenda que diu que llençar una moneda d’esquena a la font t’assegura tornar a Roma, ens va demanar a veure quantes monedes havíem llençat nosaltres, i al dir-li que una ens va dir… doncs hi em de tornar !!! I que dir d’ella, que malgrat, sempre estar tant plena de gent, és preciosa. Això si, és un xic aclaparant la multitud de gent, però amb els nens ens col·loquem a la part inferior dreta i allà ens estem una estona fent fotos i jugant.

Selfie a la Fontana de Trevi
Jugant al voltant de la Fontana

Des d’aquí enfilem pel carrer Via Labatore, on fem una parada a una botiga per comprar un parell de cotxes (ferraris) pels nens, i seguim fins a la Piazza de Spagna, no hi ha dubte que hi hem arribat perquè la multitud es fa evident, això si primer ens trobem la Fontana della Barcaccia que representa un vaixell, plena també a arrebossar de turistes, ens hi fem unes fotos i enfilem cap a a l’escalinata de 135 esglaons, i amb el cotxet!!!

Arribant a la Plaça Espanya
Font de la Barcassa
Plaça Espanya
Jugant amb els cotxes Ferrari
Vistes a la ciutat des del carrer de la Trinitat del Mont

Des d’aquí dalt seguim en direcció a la Piazza del Popolo, per un camí molt agradable i tranquil (Viale della Trinità del Monti), passant per davant de la Vil·la Medici i amb vistes a la ciutat genials. Aquest carrer ens porta ja a la plaça, des d’on just abans d’arribar hi ha un petit mirador sobre aquesta.

Mirador a la Plaça del Popolo

Havia llegit que la plaça era famosa per l’atracció de les bombolles d’aigua per als nens, i realment és així, aquell dia n’hi havia dos que en feien i els nens van gaudir molt d’aquesta atracció.

Dinant a la Pizzeria Ré, una cadena de pizzeries a Roma

D’aquí ja marxem cap a buscar un lloc per dinar, trobem una pizzeria (Pizza Ré) que ens fa gràcia, però que pel nostre gust, les pizzes són molt normaletes i els preus un xic excessius. Ja havent dinat i tot passejant mentre l’Hug fa la migdiada al cotxet arribem fins al Panteó, però abans parem a fer un caputxino i descansar un xic!!

L’Iu només entrar al Panteó diu…Mama, és una església? és molt diferent !!!

Esperem que es desperti i l’Hug i llavors si ens acostem fins el Panteó d’Agripa és una de les construccions més impressionants de la Roma Antiga, construït en l’època d’Adriano qui va encarregar aquest monument el 125 d.C. en honor a tots els deus, curiosament l’edifici està tant ben conservat que veureu pràcticament el mateix que els romans fa 19 segles abans, caminant sobre el mateix terra de marbre per on va caminar el mateix Adriano!

A la part superior, hi ha una obertura d’uns 9 metres de diàmetre que serveix com a il·luminació natural de l’espai. Quan plou, l’aigua entra però existeixen desaigües especials per aquests casos, tanmateix, es desconeix l’autoria d’aquesta magnífica obra arquitectònica.

Jugant amb el meu príncep gran

D’aquí marxem cap a la plaça Navona, tot comprant un gelat per l’Hug i seguint al nostre guia !!

Ara per l’Hug!!
A veure…

La Piazza Navona està com tot el centre molt ple de gent, però hi passem una bona estona perquè els nens aprofiten per jugar a perseguir coloms, així que aprofitem per descobrir les 3 fonts.

Font central i principal;
Jugant a perseguir coloms

Des d’aquí anem a buscar l’autobús públic per arribar-nos fins a la Plaça de la República, per visitar-la de més a prop.

Ple de gent a tot arreu!!
Plaça de la República

Aquí acabem de berenar una mica hi passegem una mica, i ja seguim amb l’autobús fins l’apartament, per sopar, comunicar-nos amb la família i descansar.

Dia 3: Roma amb bus turístic

Comencem el dia d’avui, diumenge anant a buscar l’autobús 81 perquè ens porti fins el Pont de Sant Angelo i a la ciutat del Vaticà. La nostre sorpresa arriba quan després d’esperar més de 30 minuts encara no veiem cap autobús, esperem una estona més i ja passats uns 45 minuts decidim marxar a buscar el metro, però de camí just veiem una parada amb informació del Bus Turístic Big Bus, així que demanem informació i decidim agafar-lo ja que ens porta als punts que avui volíem fer i els nens ja ens ho demanàvem de fer. Ho comprem i anem fins el punt 3, la parada del Coliseu, la que tenim més a prop, en uns 10 minuts arriba el bus i som-hi…

El bus turístic és una bona alternativa si es viatja amb nens, perquè pots pujar i baixar tantes vegades com vulguem, amb explicacions amb audios en espanyol i et permet visitar llocs més allunyats.

Bus turístic Big Bus

Així doncs, parem a la parada del Castell de Sant Angelo, el seu pont amb el castell al fons és preciós, nosaltres avui no hi entrem, és tard i hi ha molta cua, però la visita és molt recomanable, bé la recordo molt interessant i atractiva.

Pont del Castell de Sant Angelo

Seguim caminant per la Via de la Conciliazione fins a la Piazza di San Pietro, hi fem una volta, unes fotos i anem cap a dinar a un McDonald’s just a un carrer del costat de la plaça, passat l’antic mur del castell. Ens esperem un moment per trobar taula, perquè és un edifici petit per la demanda que hi ha, però trobem taula i dinem la mar de bé.

Plaça Sant Pere a la ciutat del Vaticà
Dinant al McDonald’s

D’aquí enfilem pel carrer paral·lel a la Via principal, on trobem botiguetes i el joc de la setmana a terra, així que ens hi parem a jugar i aprofitem que l’Hug dorm per estar-hi una bona estona jugant.

Jugant a la setmana que em trobat en un molt bon moment!!!
Moments per tot!!

Seguim passejant pel carrer del costat del riu Tíber fins el Pont Umberto I, i tornem direcció a la parada de bus per un carrer molt xulo, Via dei Coronari, un carrer amb un aire bohemi i de decadència molt autèntic, amb botigues amb encant, músics al carrer i una de les millors geladeries de Roma, la Gelateria del Teatro, amb una cua important i uns gelats boníssims!!

Carrerons amb encant
Quins gelats tant bons
Via dei Coronari

Des de la parada seguim amb el bus turístic per completar la ruta fins el punt 3, el del coliseu on em començat el recorregut.

Aquí ens acostem per passejar pels voltants del Coliseu i acabar de passar la tarda, fem una volta mentre cau el capvespre, just per la part del darrera del Coliseu, al costat de la parada de metro trobem unes pedres grans on els nens aprofiten per jugar una bona estona, i nosaltres mentre hi fem fotos.

Arc de Constantí amb el Coliseu al fons
Content d’estar al Coliseu
Jugant pels voltants del Coliseu

D’aquí ja marxem a peu fins l’apartament, tot comprant al súper del Carrefour Express que tenim un carrer ben a prop i de camí. Com cada vespre, toca dutxa, mirar tabletes una estona, sopar i descansar.

Dia 4: Matí al Coliseu i retorn a casa

Avui, destinem l’últim matí a visitar el Coliseu per dins, de fet ja vàrem comprar les entrades amb antelació per dedicar aquest matí a visitar-lo. Com que tenim l’entrada a les 10.30h, hi anem una estona abans per gaudir d’aquest monument i les seves vistes. D’aquí ja enfilem cap a l’entrada, hi ha vàries cues, una per les persones que ja tenen l’entrada i una altre per les persones que l’han de comprar, però en el nostre cas també vam haver com de passar per les taquilles a canviar les entrades gratuïtes dels nens, tot i així ens vam estalviar un ratet de cua.

Fent fotos al Coliseu

El Coliseu Romà és considerat una de les 7 meravelles del món modern i una de les atraccions turístiques més visitades de Roma.
Al recórrer el Coliseu per dins te’n adones de que va ser una de les construccions més ambicioses i millor planificades de l’època, de fet va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.

A dins, anem directament al primer pis, on primer de tot trobem una exposició sobre la seva història, seguidament ja accedim a l’antic amfiteatre. L’Iu està molt emocionat i content, fem la volta amb tranquil·litat, gaudim d’aquest espai i també de les seves vistes i llavors anem a fer una volta a la botiga, on els nens trien un conte de la història de Roma, que tenen en molts idiomes.

Entrada a l’exposició del Coliseu

Un parell de consells en relació a la visita al Coliseu:

  • Reservar i comprar online a la web oficial  les entrades per evitar les cues que es formen. L’entrada a través de la web té u sobre cost de 2 euros però val la pena per estalviar-se la cua. El primer diumenge de mes l’entrada és gratuïta però hi ha molta més gent
  • No caure en l’estafa dels gladiadors romans, persones disfressades que t’agafen per fer una foto i llavors et fan pagar per haver-la fet.
Vistes al Foro Romà des del Coliseu

En acabar la visita marxem cap a l’apartament on ens guarden les maletes, de camí agafem uns entrepans per dinar a l’aeroport. Avui per no anar justs i amb estrès en comptes d’agafar un autobús o tren fins l’aeroport hi anirem amb un trànsfer privat des de l’apartament.

També us aconsellem de visitar un punt que creiem molt interessant per tenir unes vistes panoràmiques sobre Roma, es tracta de la Terrassa de Quadrigues, on hi ha el monument de Victor Manuel II. Per pujar a la Terrassa s’ha d’accedir a l’església Santa Maria in Areacoeli per una llarga escala i llavors s’arriba a la part posterior del monument, on hi ha els ascensors. Nosaltres, però no hi vam poder pujar, perquè hi vam anar el primer dia i se’ns va fer tard.

Està obert tots els dies de la setmana de 9.30h a 19.30h i l’última pujada és a les 18.45h. El preu és de 7 € els adults, i gratuït pels nens menors de 10 anys.

Arribada a l’aeroport de Roma Fiumiciono

Així doncs, arribem a l’aeroport amb suficient temps, facturem i dinem un xic, l’Hug fa la migdiada, i esperem el vol que ens anuncien que sortirà amb mitja hora de retràs, a les 16.00h en comptes de les 15.30h com estava previst, així que a esperar que estem d’escapada i cap a casa!!!

Arxivat com a: Escapades, Sin categoría, Viatges

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

SEGUEIX-ME A INSTAGRAM

Cercar

Sobre mi

Viatjar amb nens és molt divertit !!!!

Benvinguts al meu bloc viatjar amb nens, en ell us explicaré les nostres experiències viatgeres, escapades i sortides per Catalunya amb els nens petits. Sempre des d’un punt de vista molt personal i amb alguns consells i recomanacions en base a les nostres vivències i sensacions.

Espero que us agradi i us sigui d’utilitat, i us convido a que ens deixeu el vostre feedback o preguntes.

DESCOBRINT OMAN AMB NENS

Consells i recomanacions per viatjar a Oman

Consells i recomanacions – Destinar almenys 8 dies per visitar el nord d’Oman, i quinze dies si es vol visitar la Illa de Masirah i Salala . – Visitar Oman a l’hivern, de novembre a març, ja que les temperatures seran més agradables, tot i que amb calor. – Reservar els hotels amb antelació, sobretot […]

Oman, 8 dies per lliure i amb nens

Descobrint Oman amb família Varem viatjar a Oman per casualitat, i ens ha fascinat, em tornat enamorats d’aquest país, de gran varietat de paisatges i grans contrastos, i de la seva gent hospitalària. Tenint en compte que no és molta la informació disponible sobre el país i menys per viatjar amb nens, aquí us deixem […]

Oman: Dades pràctiques

On canviar moneda La moneda d’Oman és el Rial Omaní (OMR), un rial equival a 2,40 euros aprox. i es divideix en 1.000 baises, gairebé no s’utilitza la moneda, ja que mig rial i 100 baises també són amb bitllets. Nosaltres sempre acostumem a canviar una quantitat de diners aquí a Catalunya, però els bancs […]

On està Oman?

Es troba a Àsia, a l’Orient Mitjà, a la Península Aràbica, sent veí dels Emirats Àrabs, Aràbia Saudí i el Yemen. És un Sultanat, per tant, el sultà Qaboos és el cap d’estat i del govern del país. És un país de contrastos, ja que conserva la seva cultura tradicional àrab amb la modernitat actual. […]

Perquè escollir Oman?

Pels seus contrastos, és un país que ens va sorprendre i fascinar!!! És una de les millors destinacions de la península aràbica, ric en patrimoni històric i menys ostentós que els seus països veïns. A Oman hi ha un gran atractiu paisatgístic, amb el seu gran desert de Sharqiya/Wahiba Sands, però també té unes platges […]

Preparatius per viatjar a Oman per lliure i amb nens

Requisits per viatjar a Oman com a turista Els espanyols que volen viatjar a Oman han d’estar en possessió del passaport amb 6 mesos de vigència. A més, cal adquirir el visat, hi ha dos maneres d’aconseguir-lo. Si s’entra al país via aèria a Muscat es tramita en el mateix aeroport, hi ha dos visats, […]

Més entrades d'aquesta categoria

Copyright © 2021 · Viatjar amb nens