Vam decidir visitar Copenhagen aprofitant el viatge a les Illes Feroe, ja que és una ciutat que ens feia molta il·lusió visitar.
Comprovant els vols a les Illes Feroe vam veure que si viatjaven a Copenhagen primer i llavors arribavem a les Illes Feroe des d’allà el preu dels vols era el mateix que els vols directes a Vágar des de Barcelona, així que era perfecte incloure una parada a la capital danesa.
Aquí us deixem un relat de la nostre visita i experiència a Copenhagen
Índex de continguts
Tres dies a Copenhagen (del 2 al 5 de juny de 2018)
Dia 1: Arribada a Copenhagen
El nostre vol sortia a les 16.50h de Barcelona, vam volar amb Norwegian, un vol tranquil i perfecte. Arribar, recollir maletes i cap a buscar el metro (en les dates pràctiques teniu l’explicació de com arribar al centre) i en qüestió d’una hora ja érem a l’hotel, on vam sopar els entrepans que duiem de casa.
Només arribar a l’autobús de l’estació de Norreport (centre de Copenhagen) al hotel, ens trobem amb una parella catalana que al sentir-nos a parlar fa que iniciem una conversa, ens confirmen la parada on em de baixar i ens diuen que fa 4 anys que viuen a Copenhagen i que just en aquella setmana estava fent una calor excepcional. Doncs, si vam tenir la sort d’agafar 2 dies de molta calor per ser a Copenhagen.
Us recomanem 100% l’hotel a&o Copenhagen Norrebro per la seva bona qualitat preu, malgrat no ser molt cèntric, està força ben ubicat i perfectament comunicat mitjançant la línia d’autobusos

Dia 2: Un passeig per la ciutat
El nostre objectiu era llogar una bici amb el carro per als nens però les botigues que teniem ubicades on tenien carrets ja no en disposaven o bé estaven tancades al ser diumenge. Així que deixem aquesta opció per l’endemà i des de Norreport enfilem direcció al centre a peu i tot passejant arribem al carrer peatonal i cèntric de Stroget.

Des d’aquí baixem a trobar els canals pel carrer Ved Strandem i direcció Havnegade, un passeig davant el barri de Christianshavn que ens porta a la part sud del carrer més famós de Copenhagen, el de les casetes de colors amb el canal i les seves barquetes, Nyhavn.

Aquí ens fem un munt de fotos, comprem uns imants i busquem ja un lloc per dinar; trobem una hamburgueseria en el mateix carrer però que té accés pel carrer de darrera, més tranquil i on els nens poden jugar una estona, perquè això de dinar gaire quiets no és l’ho seu.




Després de dinar passegem un xic direcció al carrer Stroget de nou, aprofitem perquè l’Hug faci migdiada al cotxet i nosaltres fem parada a la botiga del Lego, i un petit descans per fer un gelat!!
Des d’aquí arribem a la plaça de l’Ajuntament; Copenhagen City Hall (Københavns Rådhus). Avui destinarem la tarda a visitar el Parc del Tivoli, el parc va obrir les seves portes el 15 d’agost de 1843 i és el segon parc d’atraccions més antic del món. La veritat és que l’entrada no és econòmica però val la pena entrar si es viatja amb nens, podeu consultar preus aquí.


Els Jardins del Tivoli van ser creats per Georg Cartensen, un diplomàtic danès que es va inspirar en jardins que va tenir ocasió de veure en altes països europeus. Van obrir el 1843 com un jardí de plantes exòtiques amb una atracció principal: una gran muntanya rusa de fusta, que encara està en funcionament.
En el 1844 es va introduir una nova atracció amb la creació de la Guàrdia del Tivoli, una banda musical que encara existeix i recorre el parc amb els seus típics uniformes.

Originalment estaven ubicats fora de les muralles de la ciutat, però van quedar dins quan les línies defensives de la ciutat van ser modificades. Durant la Segona Guerra Mundial al parc va patir una gran destrucció però va ser reconstruït i ampliat amb noves atraccions i pavellons.
Avui en dia compte amb més de 30 restaurants, moltes botigues, museus, una sala de concerts, un teatre a l’aire lliure, un aquari i un observatori amb un telescopi mòbil, així com moltes atraccions.


Per visitar el parc s’ha de pagar una entrada general, però llavors també cal pagar per cada atracció a la que es puja, a les quals hi ha una màquines de tiquets, amb vàries modalitats i vegades per pujar a les atraccions, per tant, és una opció bonica per anar amb nens però és força car.

En el parc hi ha una zona amb un parc infantil força divertit, el qual és d’accés gratuït amb l’entrada al parc.

la veritat és que passem una tarda molt divertida i distreta, i els nens ho gaudeixen molt, això si amb molta calor, si si, principis de juny i una calor de ple juliol a Catalunya i a Copenhagen, jejeje!!!

sortint del Tivoli anem a buscar alguna cosa per sopar un xic i just davant de la plaça de l’ajuntament trobem un 7eleven on aprofitem per fer uns frankfurts!!!

Des d’aquí marxem a buscar la parada d’autobús més propera per anar fins a la parada de Norreport, des d’on agafarem un altre autobús fins l’hotel.
Dia 3: Descobrint la ciutat amb bicicleta
Avui si, busquem per internet a l’hotel una botiga on disposin d’una bicicleta amb un carret per nens, hi truquem primer i ens diuen que si que en tenen de disponibles. La botiga no està precisament a prop de l’hotel però mirem les combinacions amb autobús i ens hi plantem en cosa d’una mitja horeta.
Visitar la ciutat amb bicicleta és una de les millors opcions per gaudir d’ella i poder visitar més llocs, així els nens tampoc es cansen.

Des de la botiga marxem direcció cap a la sireneta de bronze, un dels símbols de la ciutat, “Den lille Havfrue” (en danès) . Nosaltres ja havíem llegit que molta gent s’enduia una decepció al veure-la, i potser perquè ja anàvem conscienciats de les seves petites dimensions i els pilots de gent esperant per fer-si una foto, a nosaltres ens va agradar de veure-la, més enllà de si és bonica o no és una icona de la ciutat per la seva història i significat, per tant, la visitem i ens encanta!


Es troba ubicada fora del centre, en el parc Langelinje, situat en una badia del port de Copenhagen. En allà està des del 1913, i obra de l’escultor Eduard Eriksen. La zona on es troba és molt bonica per fer-hi un passeig caminant o en bicicleta.
L’ho important d’aquest personatge, inspirat en un conte del famós autor danès Hans Christian Andersen ( que després Walt Disney va immortalitzar en el cine) no és el seu aspecte sinó el seu significat. Representa la mentalitat i l’esperit dels danesos: gent amb fama de ser melancòlics i solitaris. I es la personificació d’una trista història, la d’una bonica dona amb cua de peix que somia amb tenir cames per poder estar amb l’home que estima. Un príncep, al que espera des de fa anys petrificada sobre una roca amb la mirada perduda a l’horitzó del mar Bàltic, però el seu estimat mai arriba.
Des d’aquí anem cap al Palau Amalienborg, lloc de residència de la reialesa danesa i que també val la pena de ser visitat per gaudir del canvi de guàrdia, que just nosaltres agafem a les 12h del migdia. Els nens els va encantar veure-ho. Prop d’aquí hi ha el Kastellet , que és una antiga fortalesa militar, la qual actualment és un bonic pulmó verd en el que descansar, però no el visitem perquè preferim anar cap al barri de Christiania.

Des del Palau anem cap al carrer de Nyhavn on hi ha una font pública amb una aigua boníssima per veure, i com que fa tanta calor reomplim les ampolles que duem i anem a dinar just al creuar el riu pel pont Inderhavnsbroen, al final del carrer Nyhavn.


I només al creuar hi ha una illeta amb tot de restaurants amb barra lliure i una zona central de taules, un lloc perfecte per dinar cadascú el menjar que li vingui de gust, perfecte amb nens i més amb aquest bon dia que ens fa.

L’entrada principal a la ciutat lliure de Christiania és pel carrer Prinsessegade però nosaltres hi accedim desde la zona del complex esportiu de Spejdercenter i per un petit pont arribem a la zona de Christiania, només arribar ja es veu l’entorn naturalista i característic del barri, comencem a trobar varis carrerons per els quals ens hi perdem i passegem amb un ambient únic de calma i tranquil·litat .

Els camins sense asfaltar i amb molta vegetació, ens porten a una petita llacuna, mentre estem passejant l’Hug se’ns adorm al carret i aprofitem per fer una parada just en aquesta zona on hi ha com una petita platja natural. Així descansem a l’ombra i juguem una estona amb l’Iu mentre l’Hug fa la migdiada.



Christiania, es troba en un antic terreny militar, on ara es troba aquesta ciutat que va néixer sota la forma de vida hippie. Aquí viuen unes mil persones en un projecte social, cultural i polític diferent dels que coneixem en la nostra cultura occidental. us recomanem de visitar aquesta petita ciutat, és una experiència molt seductora.

Quan l’Hug es desperta seguim la visita per els carrerons de Christiania i arribem fins al carrer principal, on està prohibit fer fotos, de fet jo en vaig fer una on creia que ja es podia, i em van renyar, així que vigileu amb les fotos en aquesta zona.

Seguidament marxem cap al centre de la ciutat per passejar una estona pels seus carrers, tot passejant fem una parada per fer uns gelats i llavors ja marxem cap a la zona on tenim la botiga per deixar la bici de lloguer, ja que a les 6 de la tarda tanquen. La deixem i just per allà davant hi ha una zona amb una plaça on els nens hi juguen una estona perseguint coloms. I ja en aquí veiem un restaurant que ens agrada així que fem un xic de temps i cap a sopar.


Ja havent sopat ens dirigim a la parada d’autobus, em de fer un transbord, hi tenim una mitja hora fins a l’hotel.
Dia 4: Vol a les Illes Feroe
Avui tenim el vol a les 12:25h amb Atlantic Airways per volar a Vágar a les Illes Feroe, per tant, esmorzem d’hora, fem el check-out i marxem amb autobús fins a l’aeroport.
Si us interessa la resta del viatge a les Illes Feroe aquí us deixo l’enllaç.

Deixa un comentari